Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Plan van aanpak was niet goed in Bergen op Zoom

Bergen op Zoom heeft te laat actie ondernomen om de niet resistente bouten en moeren van de hoofddraagconstructie van zwembad De Schelp te vervangen. Dat is in het kort de conclusie na een raadsvergadering waarin de inspecties van de afgelopen twee jaar zijn doorgenomen.

Een onderzoeksbureau constateerde eind 2016 in een rapport dat de rvs bouten en moeren van de hoofddraagconstructie niet bestand waren tegen de (vochtige) omstandigheden in het zwembad.

Deze onveilige bouten en moeren hadden direct vervangen moeten worden. En dat is niet gebeurd, begin 2018 volgde een controle inspectie en daaruit bleek dat bepaalde zaken wel zijn aangepakt, maar juist niet de hoofddraagconstructie.

En dat is de kern van het verhaal, de gemeente heeft te lang gewacht, advies ingewonnen bij de directie van het zwembad en Sportfondsen Nederland om vervolgens geen actie te ondernemen richting de hoofddraagconstructie van het dak.

Conclusie is dat er fouten zijn gemaakt in de volgorde van de plan van aanpak. Ieder zwembad moet vanaf 1 januari 2017 een rapport kunnen overleggen dat al het onveilige rvs is verwijderd en dat rapport was in Bergen op Zoom ook niet aanwezig.

Het gevolg is nu dat het zwembad zeker een jaar dicht blijft en er miljoenen gespendeerd gaan worden voor het herstel van het zwembad. Volgende week wordt bekend of dit ook nog politiek gevolgen gaat krijgen.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.