Welkom

splash3

Nieuws

Plan van aanpak en methode lijkt effect te hebben

Aankomende dagen gaat het weer heel warm worden met temperaturen van boven de 30 graden. Dus alle hens aan dek bij de buitenzwembaden. En niet alleen vanwege de drukte.

De zwembaden worden regelmatig geteisterd door overlast van jongeren waarbij grote inzet van politie nodig is om de rust te bewaren. In Roosendaal hebben ze daar iets op gevonden.

Vorig jaar zomer liep het in het buitenzwembad van De Stok in Roosendaal compleet uit de hand. Een groep jongeren met Marokkaanse achtergrond, die al langer overlast veroorzaakte, werden na interventie van de politie het zwembad uitgezet.

De gemeente Roosendaal en maatschappelijke organisaties sloegen daarna de handen ineen om de overlast van deze jongeren aan te pakken. De inzet van jongerenwerkers en buurtcoaches uit Roosendaal, vaak ook met een Marokkaanse achtergrond, had effect.

De rust is weer wedergekeerd in het zwembad. Het blijkt dat de aanpak heeft gewerkt mede door de inzet van de eerder genoemde jongerenwerkers die respect afdwingen onder de jeugd. Deze methode wordt nu meer toegepast in Nederland om de overlast bij de zwembaden de kop in te drukken.

Door met meerdere organisaties samen te werken maar ook de ouders van de jongeren aan te spreken op het gedrag van hun kinderen bereik je veel meer dan alleen maar te straffen.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Techniek van een nieuw zwembad

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: zwemrekreatie@ziggo.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar zwemrekreatie@ziggo.nl