Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Plafondconstructies van oudere zwembaden zijn kwetsbaar

Eerder dit jaar werd zwembad De Carrousel in Ommen opgeschrikt door vallende plafondplaten waarbij een vrouw lichtgewond is geraakt.

In korte tijd zijn er weer twee incidenten te melden. Zwembad de Dumpel in Velp had laatst te maken met een scheef hangend plafond en De Kiefer in Dedemsvaart werd geconfronteerd met een serie plafondplaten die naar beneden vielen.

Gelukkig zijn bij deze incidenten geen gewonden gevallen. Alleen kun je je wel afvragen wat de oorzaak is van deze calamiteiten? Plafonds in zwembaden en zeker de plafond constructies van oudere makelij zijn kwetsbaar.

Het laatste jaar hebben er veel onderhoudswerkzaamheden plaatsgevonden bij de zwembaden om ondeugdelijk rvs te vervangen en de plafonds maken daar een belangrijk onderdeel van uit. Of dat er mee te maken heeft?

Bij De Kiefer bleek de verbinding tussen de plafondconstructie en de houten bevestigingslatten eromheen de boosdoener te zijn. En bij zwembad De Dumpel bleek dat een deel van het plafond scheef stond vanwege het ventilatiesysteem dat drukte tegen het plafond.

Inmiddels heeft er bij beide zwembaden een bouwkundig onderzoek plaatsgevonden, alles is weer hersteld en de baden zijn weer veilig bevonden.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.