Welkom

splash3

Nieuws

Pannenpatatje voor bereiken van het hoogste punt

Vroeger kregen de bouwvakkers pannenbier bij het bereiken van het hoogste punt tijdens de bouw van een complex. Tegenwoordig komt de patatkraan langs of wordt er patat gehaald voor de bouwvakkers.

De bouw van het nieuwe zwembad en sporthal in Capelle a/d IJssel heeft het hoogste punt bereikt en de werknemers zijn daarom getrakteerd op een pannenpatatje.

Het zwembad komt ter vervanging van het huidige zwembad De Blinkert en na de zomer van 2020 wordt het nieuwe complex geopend. De gemeente heeft gekozen voor een doelgroepenbad van 15 x 10 meter een 6-baans wedstrijdbad van 25 x 15,4 meter, kosten 12,5 miljoen euro.

Het ontwerp is ontstaan vanuit het idee om het waterniveau van het zwembad omhoog te tillen naar de eerste verdieping. Dit zorgt ervoor dat het bassin op de eerste verdieping staat waarmee het waterpeil ook hiernaartoe stijgt.

In het centrum van de eerste verdieping wordt horeca gesitueerd, die op deze manier centraal ligt tussen de sporthal en het zwembad. En in ‘het hart van het gebouw’ is veel glas toegepast, waardoor je in één oogopslag op het sportcomplex en het zwembad kunt uitkijken.

Het ontwerp is ontwikkeld vanuit het streven om een duurzame accommodatie te realiseren dus zonder CO2 uitstoot.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Nieuw zwembad voor Beuningen

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: info@zwemrekreatie.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar info@zwemrekreatie.nl