Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Ozon voorkomt gezondheidsklachten

De ozoninstallatie van zwembad De Vallei in Veenendaal wordt vervangen door een nieuw systeem met de naam Advanced Oxidation System. De ozoninstallatie voor zwemwaterbehandeling werd zeven jaar geleden geplaatst, maar er waren de laatste tijd veel storingen. Daarom is besloten over te stappen op een ander systeem.

Ozon zorgt ervoor dat de inwerking van chloor op door zwemmers ingebrachte verontreinigingen (urine enz.) in zwembadwater niet leiden tot prikkelende ogen en irritatie van slijmvliezen. Het Avanced Oxidation System lost dit probleem op door deze gechloreerde verontreinigingen grotendeels te verwijderen. Deze technologie maakt gebruik van fotokatalyse om chloorverbindingen snel en effectief om te zetten in veilige afbraakproducten, zoals stikstof, water en koolzuur.

Bovendien blijken bij toepassing van deze technologie de benodigde hoeveelheid verversingswater en de daarmee gepaard gaande waterbehandelingschemicaliën en verwarmingskosten aanzienlijk omlaag te gaan. Minder lozingswater met lagere concentraties aan genoemde verontreinigingen leiden ook tot een lagere milieubelasting.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Antislipsokken om uitglijden te voorkomen

Antislipsokken hebben rubberen of siliconen patronen op de onderkant van de sok. Hierdoor heb je meer grip op de vloer, wat ervoor zorgt dat je minder snel uit zult glijden.

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.