Welkom

splash3

Nieuws

Overgewicht is en blijft een groeiend probleem

Overgewicht is en blijft een groeiend probleem in Nederland. Eén op de zeven kinderen heeft overgewicht. Private en publieke organisaties zorgen voor een lokale en laagdrempelige aanpak met landelijke ondersteuning door aan te sluiten bij Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG).

Zowel het onderwijs, de voedingsdeskundigen, de sportaanbieders en de maatschappelijke organisaties zetten zich in om het probleem van overgewicht samen aan te pakken met als doel de stijging van overgewicht en obesitas om te zetten in een daling.

Het streven is een samenleving waarin een gezonde leefstijl de normaalste zaak van de wereld is en een omgeving waarin de gezonde keuze de gemakkelijkste keuze is. JOGG maakt de kinderen en hun ouders op een speelse en leuke manier bewust van het feit dat een gezond gewicht heel belangrijk is.

Sportfondsen Nederland heeft zich ook aangesloten om bij te dragen aan een gezond en vitaal Nederland. Daarom zet de organisatie zich samen met Jongeren Op Gezond Gewicht in voor een gezonder aanbod in de horecagelegenheden van zwembaden en sporthallen die Sportfondsen exploiteert.

Hierbij ligt de nadruk op het aantrekkelijk en leuk maken van het nieuwe aanbod voor kinderen in kantines en horecagelegenheden, door middel van het programma Team Fit van Jongeren Op Gezond Gewicht.

jogg

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Uniek zoutwaterbad in Loppersum

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: info@zwemrekreatie.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar info@zwemrekreatie.nl