Welkom

splash3

Nieuws

Overdekte zwembaden voldoen nog niet aan Bouwbesluit

Ongeveer 80 procent van de overdekte zwembaden in Nederland voldoen nog niet aan het Bouwbesluit ten aanzien van het vervangen van ondeugdelijk rvs.

De zwembaden kunnen (nog) niet aantonen dat er chloor resistent roestvast staal zit op plaatsen in het zwembad waar dat gevaarlijk is.

Dat is de uitkomst van het onderzoek dat is uitgevoerd door Arcadis in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Minister Plasterk (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) noemt de situatie “zeer teleurstellend”. Dat schrijft hij in een brief aan de Tweede Kamer, met daarbij een rapportage over de situatie in de zwembaden.

Alle overdekte zwembaden moeten met een rapport aantonen dat er geen gevaarlijk roestvast staal in hun accommodatie zit op plekken waar het gevaar kan opleveren.

In het onderzoek zijn gemeentelijke overdekte zwembaden onderzocht, maar ook baden in hotels, vakantieparken, zorginstellingen en sportcomplexen.

Arcadis deed dat met een enquête onder 1027 binnenzwembaden en met bezoeken aan 68 baden.
– 698 zwembaden (68%) deden mee aan het onderzoek;
– 329 zwembaden (32%) hebben niet gereageerd, ondanks een herhaald verzoek

Van de 698 zwembaden die meededen heeft 75% wel een rapport, maar heel vaak blijkt daaruit nog niet dat de situatie veilig is; in slechts 20% van de 698 zwembaden die de enquête invulden, is geen gevaarlijk roestvast staal aanwezig, aangetoond met een rapport; in de 329 zwembaden die niet meededen, is de situatie onduidelijk. Later meer.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Uniek zoutwaterbad in Loppersum

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: info@zwemrekreatie.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar info@zwemrekreatie.nl