Welkom

splash3

Nieuws

Oudste zwembad van Nederland herleeft

Het oudste en eerste overdekte zwembad van Nederland, zwembad Mauritskade in Den Haag, is omgetoverd tot een modern wellness/fitness- en schoonheidscentrum. De nieuwbouw van het zwembad aan de Mauritskade nadert zijn voltooiing. Ondernemer Hans van Os kocht vijftien jaar geleden het vervallen complex. Het heeft nog een periode dienst gedaan als theater. Het nieuwe centrum wordt in december officieel geopend. Aan de Mauritskade in Den Haag stond al in 1883 een zwembad en was daarmee het eerste overdekte zwembad van Nederland.

Het huidige ontwerp van het complex is gebaseerd op dat van het oorspronkelijke gebouw, met behoud van originele elementen zoals hergebruikte gietijzeren kolommen en karakteristieke halfronde boogjes. Het nieuwe wellness centrum biedt faciliteiten zoals een zwembad, sauna’s, stoombaden, fitness, een dansstudio, schoonheidssalon en er is een horecagelegenheid gerealiseerd. Pellikaan tekende voor de bouw en Strategie architecten voor het ontwerp.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Uniek zoutwaterbad in Loppersum

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: info@zwemrekreatie.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact




Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar info@zwemrekreatie.nl