Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Maarten is binnen en bijna 4 miljoen euro opgehaald!

Maarten van der Weijden is binnen in Leeuwarden en heeft een bovenaardse prestatie geleverd door de Elfstedenzwemtocht van bijna 200 km te voltooien.
Ongelovelijk wat deze oud Olympisch kampioen heeft gepresteerd! Het is nu al legendarisch en niemand zal dat ooit overtrefffen. Later meer.

Dag 1) Superlange afstandszwemmer Maarten van der Weijden is weer bezig met de Elfstedenzwemtocht om geld in te zamelen voor kankeronderzoek.

Maarten van der Weijden ligt voor op het schema. De tocht gaat voorspoedig en hij is nu gearriveerd in Stavoren en wordt ondersteund door een grote groep meezwemmers.

Dag 2) In Hindeloopen heeft hij zijn vijfde stempel opgehaald. Nu op weg naar Workum. Workum is binnen en Maarten wordt begeleidt door een nieuwe groep meezwemmers.

Het enthousiasme van het publiek langs het water neemt steeds meer toe en nu op naar Bolsward waar hij rond middernacht wordt verwacht.

Dag 3) Na Bolsward te hebben aangedaan en drie uur slaap is hij nu op weg naar Harlingen waar hij rond half negen wordt verwacht voor zijn achtste stempel! Maarten ligt nog steeds ruim een uur voor op het schema.

Harlingen is gehaald en Maarten is feestelijk onthaald, op naar Franeker, nog minder dan 80 km te zwemmen. Franeker is gepasseerd, nu komt het lange stuk, ook wel de ‘Hel van het Noorden’ genoemd tijdens de Elfstedentocht. Een min of meer eenzame tocht langs kleine dorpjes en gehuchten.

De tocht gaat voorspoedig en overal waar Maarten komt wordt hij met enthousiasme ontvangen. Inmiddels heeft hij al bijna 1,5 miljoen euro opgehaald voor kankeronderzoek, op dit moment meer als de vorige keer!

Dag 4) Op weg naar Dokkum is Maarten van der Weijden het punt gepasseerd waar hij vorig jaar bleef steken. Nog minder dan 28 km te gaan. Rond 10 uur wordt hij in Dokkum verwacht waar het keerpunt is richting de finish in Leeuwarden.

De finish komt in zicht, via het keerpunt in Dokkum gaat hij nu richting Leeuwarden waar hij vanavond wordt verwacht. De Elfstedenzwemtocht heeft inmiddels 2,7 miljoen euro opgebracht voor het goede doel. Het beroemde bruggetje bij Barthlehiem komt ook in zicht, rond half drie is Maarten daar en dan nog 10 km naar Leeuwarden.

Er kan uiteraard nog steeds geld gedoneerd worden via deze link: 11stedenzwemtocht

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Opmerkelijke zwemsport activiteiten (part1)

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.