Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Openluchtzwembaden Duitsland op zonne-energie

Van alle openbare openluchtzwembaden in Duitsland maken 25 procent gebruik van zonnecollectoren. Duitsland heeft 3.500 publieke zwembaden met een buitenzwembad. Een kwart van deze zwembaden heeft zonnepanelen of maakt gebruik van een buizensysteem. Dankzij deze vorm van verwarming besparen de zwembaden aanzienlijk op energie en verdienen de investering van een dergelijk installatie binnen 5 jaar terug.

Zonne-energie zit ook overduidelijk in de lift in Nederland, de recentelijk gepubliceerde cijfers van het CBS bevestigen het. Spectaculair is dat de elektriciteitsproductie uit zonnepanelen voor het derde jaar op rij verdubbelde, doordat er veel nieuwe panelen zijn bijgeplaatst. Drijvende kracht achter deze groei is de snelle daling van de prijs van zonnepanelen op de wereldmarkt. Steeds meer zwembaden stappen over op zonne-energie.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.