Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Op weg naar een duurzaam en energieneutraal zwembad

In 2014 is het zogeheten ‘2521 gewoon zwemmen’, we horen er niet veel meer over, zwembad Blokweer van Alblasserdam in gebruik genomen. Met de bouw van het complex is er rekening gehouden om zonnepanelen te kunnen plaatsen op het dak, de dakconstructie is namelijk destijds extra verstevigd.

En nu 4 jaar later worden er bijna 530 panelen geplaatst worden waardoor het zwembad duurzamer en energiezuiniger gaat worden. De stichting BSSA dat het zwembad exploiteert heeft daarvoor een ‘goedkope’ lening kunnen afsluiten via de gemeente.

Met een ondersteunende subsidie van het Rijk is het mede allemaal mogelijk gemaakt om het zonnepanelen project te realiseren. Het zal alleen nog wel even duren voordat de zonnepanelen rendabel zijn, in de meeste gevallen duurt het ongeveer 15 jaar om de investering terug te verdienen.

Maar dat mag de pret niet drukken en de stichting is verheugd dat men op deze wijze een belangrijke stap kan maken naar een duurzaam en energieneutraal zwembad.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.