Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Ook op deze manier kunnen openluchtzwembaden openblijven

Voor gemeenten met kleinere openluchtzwembaden is het van groot belang om energie te besparen. Op deze manier is het mede mogelijk om de baden te exploiteren. De nieuwe gemeente Westerwolde in Groningen heeft energiebesparende maatregelen uitgevoerd bij de twee openluchtbaden die onder de gemeente vallen.

Openluchtzwembad De Barkhoorn in Sellingen bijvoorbeeld is verduurzaamd. In de afgelopen tijd zijn aanvullende energiebesparende maatregelen getroffen. Op de daken van het centrale gebouw zijn zonnecollectoren geplaatst en de zwembadpompen zijn aangepast met frequentieregelaars.

Zwembad Moekesgat in Ter Apel is vorig jaar al voorzien van zonnecollectoren en frequentieregelaars. Door de combinatie van de toegepaste maatregelen is het energieverbruik in gasverbruik bijna gehalveerd en is het verbruik van elektriciteit met een kwart afgenomen. Tevens zijn beide baden voorzien van afdekdekens die het water op temperatuur houden en ook zo energie besparen.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.