Welkom

splash3

Nieuws

Onzekerheid troef in Veldhoven, (update) zwembad gaat dicht

Het wordt een spannende tijd voor zwembad Den Ekkerman in Veldhoven. Na jarenlang onzekerheid over de toekomst gaat er nu eindelijk een beslissing worden genomen over het voortbestaan van het zwembad.

De gemeenteraad gaat zich nu uitspreken over de toekomst van het zwembad en in welke vorm het eventueel blijft bestaan. Het zwembad is sterk verouderd en toe aan renovatie of zelfs nieuwbouw.

Gelukkig zijn alle raadsfracties ervan overtuigd dat het zwembad een belangrijk en maatschappelijk onderdeel is van Veldhoven. Alleen net als in zoveel gemeenten is het zwembad vaak een ‘hoofdpijn dossier’ voor de lokale politiek.

Om het zwembad open te houden moet er namelijk structureel 500.000 euro extra bij dan begroot, terwijl de gemeente juist wil bezuinigen. Renovatie of nieuwbouw zijn de andere opties.

Voor de huidige exploitatie van het zwembad is het ook een tegenvaller dat het schoolzwemmen wordt afgeschaft met ingang van het nieuwe schooljaar.

Update
Zwembad Den Ekkerman in Veldhoven gaat dicht. Een meerderheid van de gemeenteraad heeft dat besloten. De raad moest beslissen om een half miljoen euro op jaarbasis extra uit te trekken voor het zwembad. Het college van B & W komt van het najaar met een voorstel omtrent de sluiting van het zwembad.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Techniek van een nieuw zwembad

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: zwemrekreatie@ziggo.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar zwemrekreatie@ziggo.nl