Welkom

splash3

Nieuws

Onrust in Hoorn over aanpassing tarieven/wijziging abonnementen

Zwembaden hebben het al niet makkelijk om de exploitatie rond te krijgen. Zonder steun van de gemeente is het zelfs bijna helemaal niet mogelijk. Sinds 2016 heeft Optisport de exploitatie van de zwembaden in Hoorn overgenomen van de gemeente.

Hoorn is met het uitbesteden van de exploitatie van de baden bijna 450.000 euro per jaar minder kwijt dan voorheen. Naast de exploitatie zorgt Optisport ook voor het beheer en onderhoud.

Een zwemkaartje was in het verleden in Hoorn heel goedkoop, degene die voorheen een jaarkaart of abonnement kochten bij zwembad De Waterhoorn konden in combinatie met openluchtzwembad De Wijzend voor 1 euro per keer zwemmen.

Optisport heeft deze voordeelregeling nu geschrapt en komt eerdaags met een nieuwe regeling. De zwemmers die gebruik maakten van de zogenaamde ‘euro regeling’ komen nu in het verzet en laten ze fel van zich horen via sociale media. Vooral gezinnen met kinderen lijken de dupe te worden van de aanpassing.

Omdat Optisport het met weinig subsidie moet doen en ook voor het onderhoud verantwoordelijk is zal men toch op één of andere manier omzet moeten draaien om de exploitatie rond te krijgen. En daarbij is het aanpassen van de tarieven en abonnementen een onderdeel.

Een medewerker van Optisport laat in het NHD weten dat hij verwacht dat er binnenkort duidelijkheid komt.”Wij zoeken in Hoorn een oplossing waarvoor we geen subsidie krijgen, die recht doet aan het sociaal karakter en die ons bovendien geen geld kost’.” Word vervolgd.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Nieuw zwembad voor Beuningen

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: info@zwemrekreatie.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar info@zwemrekreatie.nl