Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Onduidelijkheid over ‘Klijnsma gelden’

De gemeente Amstelveen vindt dat minima te weinig gebruik maken van speciale regelingen. In verband hiermee wil de gemeente een campagne starten om deze regelingen meer onder de aandacht te brengen.

Gemeenten ontvangen al twee jaar de zogeheten ‘Klijnsma gelden’ van het Rijk die bedoeld zijn om de armoede te bestrijden. Alleen is het vaak onduidelijk hoe deze gelden, 100 miljoen voor alle gemeenten op jaarbasis, worden besteed.

Een veel gehoord verhaal is dat gemeenten het geld van het Rijk in de ‘algemene pot’ stoppen, omdat men voor de zogeheten ‘Klijnsma gelden’ al regelingen hadden om mensen te helpen die minder hebben te besteden.

In Amstelveen wordt het geld nu ingezet voor uitbreiding van het bestaande beleid. De gemeente heeft bijvoorbeeld de zwemles vergoeding voor het A-, B- en C-diploma verhoogt van 75 procent naar 100 procent, dus gratis. Rotterdam is recentelijk ook gestart met een dergelijk initiatief, lees artikel rechts  >.

Men hoopt op deze wijze een laatste drempel weg te nemen. Dat er nog steeds te weinig gebruik gemaakt wordt van de regelingen en dat heeft ook te maken met het taboe wat er op rust. Mensen komen vaak niet naar buiten als ze in de armoede leven. De zogehten stille armoede, schaamte speelt daarin een belangrijke rol.

Met een nieuwe campagne hoopt men het taboe dat kleeft aan armoede te doorbreken. Bij de gemeente Ronde Venen rijkt men nu bijvoorbeeld ‘Op Stap’ cheques waarbij deze groep mensen een zwem- of sportabonnement gratis krijgen.

Bizar aan dit verhaal is dat het mogelijk is gemaakt door tal van bedrijven en organisaties terwijl de gemeente Ronde Venen 145.000 euro ontvangt van het Rijk voor armoedebestrijding.

Kijk maar eens in dit document wat uw gemeente ontvangt uit Den Haag voor armoedebestrijding.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Hoe moet je reanimeren met een AED?

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.