Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Onderzoeksplicht naar roestvrijstaal in zwembaden

Eigenaren van overdekte zwembaden moeten vanaf 1 juli 2016 verplicht aantonen dat er geen gevaarlijk roestvrijstaal meer aanwezig is. Met deze onderzoeksplicht wil minister Blok van Wonen en Rijksdienst zorgen dat zwembaden alles doen om de veiligheid van hun bezoekers te garanderen. Dit staat in een wijziging van de Regeling Bouwbesluit 2012, dat  is gepubliceerd in de Staatscourant.

Eerder bleek uit onderzoek dat naar schatting in 67% van de overdekte zwembaden nog gevaarlijk roestvrijstaal is toegepast. Om die reden is een onderzoeksplicht ingevoerd.

Eigenaren van zwembaden moeten het onderzoek voor 1 januari 2017 uitvoeren. Is er sprake van gevaarlijk roestvrijstaal dan zal de eigenaar dit moeten verwijderen of vervangen om te voldoen aan de constructieve veiligheidseisen. Gemeenten kunnen het onderzoeksrapport opvragen en handhaven als niet wordt voldaan aan deze onderzoeksplicht.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: info@zwemrekreatie.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar info@zwemrekreatie.nl