Welkom

splash3

Nieuws

Onderzoek NOC*NSF toont aan dat er minder wordt gesport

Corona heeft er ook ingehakt als het om sportdeelname gaat in Nederland. Het afgelopen jaar is de sportdeelname drastisch afgenomen en het is nog lang niet terug op het oude niveau.

Het aantal mensen dat wekelijks sport daalde in 2021 opnieuw met 800.000 ten opzichte van het jaar ervoor. Onder jongeren is de terugloop relatief het grootst.

Op zich klinkt het allemaal vrij logisch omdat we tijdens corona te maken hebben gehad met meerdere lockdowns waardoor sporten niet mogelijk was en lidmaatschappen zijn opgezegd.

In coronatijd is wandelen wel populair geworden, de Koninklijke Wandel Bond Nederland heeft er bijna 70.000 extra leden bijgekregen.

De KNZB zag het ledenaantal de afgelopen jaren alleen maar verder naar beneden gaan. In 2016 waren er nog 140.000 leden, in 2020 was het aantal 129.000 en in 2021 is het verder weggezakt naar 116.000 leden.

Dat zijn 24.000 minder leden in 6 jaar tijd en zie die maar eens terug te krijgen. Maar dat geldt voor alle sporten in Nederland.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Techniek van een nieuw zwembad

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: zwemrekreatie@ziggo.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar zwemrekreatie@ziggo.nl