Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Onderzoek naar boerkini of burkini verbod in België

De boerkini of burkini, zwemkleding speciaal voor moslima, blijft de gemoederen bezighouden. En vooral in België, er is nu een onderzoek gestart door een instituut voor gelijke kansen (IGK) naar het verbod op deze zwemkleding.

Voor moslim vrouwen geldt er namelijk al langer een verbod in een aantal zwembaden in Vlaanderen. Het onderzoek van het IGK komt er na klachten van moslima’s die vonden dat hun rechten werden geschonden door het verbod. Het boerkini/burkini verbod werd destijds ingevoerd vanwege de hygiëne en veiligheid.

Inmiddels is gebleken uit verschillende adviezen dat het zwempak niet onhygiënisch of onveilig is, het is gemaakt van Lycra. Blijft over dat de zwembaden omwille van een soort maatschappelijk belang moslima weigeren in deze zwemkleding. Wellicht dat deze zwembaden vinden dat het voor onrust of verwarring zorgt?

In Nederland is de discussie niet meer van toepassing omdat de meeste zwembaden de burkini/boerkini toelaten. En in de praktijk blijkt het mee te vallen met de aantallen moslima die in een burkini/boerkini gaan zwemmen.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.