Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Onderzoek De Peppel toont verstoorde arbeidsrelatie aan

Het onderzoek dat de gemeente Ede als opdrachtgever heeft laten uitvoeren naar de werksituatie bij zwembad De Peppel is afgerond. Begin dit jaar trok de vakbond FNV aan de bel bij de gemeente over de arbeidsomstandigheden bij De Peppel.

Volgens de vakbond was er sprake van een onwerkbare situatie door (seksuele) intimidatie en pesterijen. Uit het onderzoek blijkt dat er nog steeds een hoop mis is en vooral als het gaat de onderlinge relatie tussen medewerkers en de directie van het zwembad.

In 2015 heeft het management van het zwembad geprobeerd de werkwijze binnen het zwembad te veranderen. De transitie is wellicht te snel uitgevoerd, wel nam het aantal bezoekers snel toe omdat het aanbod werd uitgebreid. Deze omslag ging te snel voor een aantal medewerkers wat resulteerde dat de afgelopen twee jaar maar liefst 30 medewerkers zijn vertrokken.

Het woord is nu weer aan exploitant Sport Service Ede hoe ze de problemen bij het zwembad gaan aanpakken. Omdat de relatie tussen medewerkers en directie dusdanig is verstoord zal er  mediator worden gezocht om in het conflict te bemiddelen.

Of een mediator de problemen in de verziekte arbeidsrelatie nog kan oplossen valt nog te bezien. Wellicht is het beter dat de directie van het zwembad pas op de plaats maakt en eieren voor haar geld kiest.

FNV heeft een paar maanden geleden aanbevelingen gedaan en meldt dat er al lang en breed ingegrepen had moeten worden. ”Als de directie op korte termijn geen verbetering laat zien, dan zijn acties bij het zwembad niet uitgesloten, meldt het FNV ”.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.