Welkom

splash3

Nieuws

Zwemles hoort bij de opvoeding

De discussie over het herinvoeren van schoolzwemmen is losgebarsten. Op NU.nl hebben al meer dan 600 personen gereageerd op de stelling. Het herinvoeren stuit op veel bezwaren. Hieronder een paar reacties op het discussieplatform NUjij.

”Als zwemleider en leraar LO was ik blij dat het schoolzwemmen was afgeschaft. De kwaliteit van de lessen die ik gezien heb was ver onder de maat. Veel te grote groepen, geen differentiatie, amper manuele begeleiding, eindeloos baantjes zwemmen zonder juiste begeleiding leert niets en slijpt alleen verkeerde bewegingen in. Het was diep triest. Deze kostbare tijd kan beter anders ingezet worden waarmee er veel meer uit gehaald wordt. Of het nu gewoon gym of een ander vak op school is. Voor gezinnen die het lastig hebben zwemlessen te regelen of betalen zijn ook regelingen binnen de gemeentes om ze hierbij te ondersteunen”.

”Zwemmen hoort bij de opvoeding door- en de inzet van ouders. Het feit dat niet alle ouders dat kunnen of willen om diverse redenen vind ik geen reden om het dús maar op scholen af te schuiven! Voor de ouders die niet genoeg financiële draagkracht voor zwemles hebben lijkt in de meeste gemeenten wel een potje te zijn. Geen tijd/zin vind ik getuigen van slecht ouderschap. Zwemles duurt relatief kort en is wel van levensbelang dus het zou hoog op het prioriteitenlijstje van ouders horen te staan. Op de school van mijn kinderen was geen schoolzwemmen, ik spreek over de periode 1992-2002, wel gingen alle groepen bij toerbeurt 1 x per maand zwemmen (i.p.v gymnastiek en gewoon vrijzwemmen, geen les) in het plaatselijke zwembad onder toezicht van badpersoneel, leerkrachten en begeleidende ouders, die in de lagere klassen ook hielpen met uit/aankleden, afdrogen en opletten. Dat was op z’n minst érg pittig en zeker niet te doen i.c.m. zwemles frequentie…”

De reacties kunt u lezen via deze link op de website van NU.nl.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Onderwater snorkelen 2.0

Onderwater zwemmen met een futuristische snorkel en een zicht van 180 graden. Met deze snorkel kun je tot 3 meter onderwater en gewoon vrij door je mond en neus ademen tot 20-30 minuten.

Door de dubbele luchtstroom heb je geen last van een beslagen bril en een speciaal afsluitingsmechanisme in de snorkel zorgt ervoor dat er geen water in de snorkel komt. Ook is het mogelijk een GoPro camera te monteren op het masker.

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: zwemrekreatie@ziggo.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar zwemrekreatie@ziggo.nl