Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Onderwater detectie systemen, de oplossing?

Na het tragische ongeval in zwembad De IJzeren Man in Heerlen komt de discussie weer op gang over onderwater detectie systemen. Een aantal jaren geleden werden er na een reeks van verdrinkingsongevallen deze systemen veelvuldig geïnstalleerd bij zwembaden.

Bij zo’n systeem zitten er sensoren op de bodem van het bad. Die registreren als er iemand langere tijd stil blijft liggen op de bodem. Dankzij speciale beeldherkenningstechniek met camera’s boven en onder water kan het systeem alarm slaan.

De IJzeren Man in Weert overweegt nu ook zo’n systeem te installeren. Helaas zijn verdrinking ongevallen bijna niet te voorkomen. Maar alle middelen die beschikbaar zijn, zouden moeten worden ingezet. Alleen heeft het vaak met het kostenaspect te maken om een dergelijk systeem aan te schaffen. Statistisch bekeken valt het de laatste jaren mee wat de verdrinkingsongevallen betreft. Er wordt meer aandacht besteedt aan toezicht bij de zwembaden en de regels zijn aangescherpt.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.