Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Oncologisch verantwoord zwembad voor ernstig zieke kinderen

Soms zijn er van die initiatieven die aandacht verdienen. Na het overlijden van hun zoon Luuc, vanwege een terminale ziekte, hebben de ouders Nico en Jolanda Plönes het initiatief genomen om via hun eigen opgerichte stichting Tikkie Jij Bent Hem! een oncologisch verantwoord zwembad te realiseren. De stichting wil voor langdurig ernstig zieke kinderen met een levensbedreigende ziekte/aandoening het mogelijk maken om te kunnen zwemmen in een zwembad dat aan alle hygiëne eisen voldoet.

Aangezien een zwembad als deze op dit moment niet bestaat en daardoor de mogelijkheden tot zwemmen beperkt zijn, wil de stichting een zwembad laten aanleggen, dat vanuit oncologisch oogpunt verantwoord is. In Oosterhout (Gld) is een stuk grond kosteloos beschikbaar gesteld voor de aanleg van het zwembad. Dit diende als uitgangspunt om de plannen voor de realisatie verder uit te denken en te ontwikkelen.

Het bewaken van de kwaliteit van het water is van groot belang bij een zwembad voor de beoogde doelgroep. Binnen de stichting is een kwaliteitscontroleur aanwezig die volgens de normen controles kan uitvoeren. Daarnaast wordt een externe specialist ingezet om een tweede persoon op te leiden ten behoeve van controles op waterkwaliteit. Zo wordt bijvoorbeeld rekening gehouden met het regelmatig en nauwkeurig schoonhouden van de voorziening en zullen er, tussen de zwembeurten door, keuringen van de waterkwaliteit plaatsvinden.

Dit is voor Nederland een uniek project. Voor meer informatie kijk op: www.stichtingtikkiejijbenthem.nl of download de informatie over dit bijzondere project.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Emmen heeft een nieuwe Aquarena

Eindelijk is het zover, het nieuwe zwembad Aquarena in Emmen is in gebruik genomen. Het nieuwe zwembad vlakbij het voetbalstadion van Emmen kostte 15 miljoen euro.

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.