Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Omgevingswet uitgesteld dus ook voor zwembaden

De Omgevingswet wordt tot later datum uitgesteld. Vanwege de coronacrisis is een verantwoorde inwerkingtreding van de wet niet mogelijk, aldus minister Van Veldhoven (Wonen en Milieu).

Minister Stientje van Veldhoven gaat overleggen met onder meer gemeenten over een nieuwe datum. De nieuwe wet vereenvoudigt de regels voor ruimtelijke ordening en leefomgeving.

De nieuwe wet moet ook leiden tot snellere procedures om bijvoorbeeld een vergunning voor een verbouwing te krijgen. De wet zou al in 2018 in werking treden en gaat 26 bestaande wetten samenvoegen.

Dit uitstel heeft ook consequenties voor de zwembaden. De gehele zwemwaterregelgeving waaronder de Bhvbz (Besluit hygiëne en veiligheid badinrichtingen en zwemgelegenheden) wordt namelijk geïntegreerd in de Omgevingswet.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.