Welkom

Het begint alweer een beetje te kriebelen

openluchtzwembad1

Nieuws

OM eist 60.000 euro boete van Tilburg voor nalatigheid

De rechtszaak tegen de gemeente Tilburg is na bijna vijf jaar begonnen. Aanleiding is het tragische en dodelijk ongeluk met een baby in zwembad Reeshof in Tilburg in november 2011.

Justitie verdenkt de gemeente Tilburg van dood door schuld. Het Openbaar Ministerie eist nu dat de gemeente Tilburg 60.000 euro boete betaalt wegens nalatig onderhoud.

Volgens het OM heeft de gemeente verzuimt de verroeste bouten van de ophanging van de luidsprekers op tijd te vervangen. In 2006 lag er al een eerste rapport dat de bouten vervangen moesten worden. Ondanks diverse latere inspecties en aanbevelingen was dat voor het ongeluk niet gebeurd.

De gemeente Tilburg gaat de feiten niet betwisten en neemt volledige verantwoordelijkheid, de uitspraak van de rechter is op 5 juli 2016.

Al met al heeft het veel te lang geduurd, zeker voor de nabestaanden van het slachtoffer.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Wordt dit de nieuwe Aquafitness rage van 2019?

Bij Zwemles Op Maat in Alkmaar wordt er eerdaags gestart met de Acquapole lessen.

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.