Welkom

Welkom op de site van ZwemRekreatie

Welkom op de site van ZwemRekreatie.nl, de meest belangrijkste actuele nieuws en informatie voorziening voor de zwemrekreatiebranche.
Zoek op ieder willekeurig trefwoord en u vindt de meest uitlopende informatie over een bepaald onderwerp.
Via ZwemRekreatie Facebook geven wij regelmatig nieuws over activiteiten en evenementen bij zwembaden.

Likebutton

Indien u diensten en/of producten zoekt, raadpleeg A & P Info.

Nieuws

OM eist 60.000 euro boete van Tilburg voor nalatigheid

De rechtszaak tegen de gemeente Tilburg is na bijna vijf jaar begonnen. Aanleiding is het tragische en dodelijk ongeluk met een baby in zwembad Reeshof in Tilburg in november 2011.

Justitie verdenkt de gemeente Tilburg van dood door schuld. Het Openbaar Ministerie eist nu dat de gemeente Tilburg 60.000 euro boete betaalt wegens nalatig onderhoud.

Volgens het OM heeft de gemeente verzuimt de verroeste bouten van de ophanging van de luidsprekers op tijd te vervangen. In 2006 lag er al een eerste rapport dat de bouten vervangen moesten worden. Ondanks diverse latere inspecties en aanbevelingen was dat voor het ongeluk niet gebeurd.

De gemeente Tilburg gaat de feiten niet betwisten en neemt volledige verantwoordelijkheid, de uitspraak van de rechter is op 5 juli 2016.

Al met al heeft het veel te lang geduurd, zeker voor de nabestaanden van het slachtoffer.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het Zwembad

De dreigende sluiting van een openluchtzwembad in de Zuid-Londense wijk Brixton speelt een centrale rol in de roman Het Zwembad .

De deelgemeente zit op zwart zaad en er is een projectontwikkelaar die op de plek van het zwembad een luxe appartementen- en sportcomplex neer wil zetten. De jonge verslaggeefster Kate wordt door haar krant op pad gestuurd om er een artikel over te schrijven. Zo ontmoet ze Rosemary.

Rosemary is zesentachtig en zwemt dagelijks in het zwembad. Daar is ze mee begonnen toen ze nog een jong meisje was. Samen met vriendinnen en later ook met haar vriendje was ze er altijd te vinden. Sinds ze haar baan in de door geldgebrek gesloten plaatselijke bibliotheek kwijt is, betekent het zwembad alles voor haar. Lees hier verder.

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.