Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Olympic Aquatics Stadium van Rio

De Olympische Spelen in Rio de Janeiro gaan beginnen. En daarbij ook het zwemmen in het nieuwe Olympische zwembad. Het Aquatics Stadium bestaat uit twee bassins van 50 x 25 meter, een wedstrijdbad en een bad voor training.

Het Olympisch zwemstadion is op een duurzame en energiebesparende manier gebouwd. Voor ventilatie is bijvoorbeeld gebruik gemaakt van natuurlijke ventilatie. In de constructie van de accommodatie zijn 15.000 gaten aangebracht voor natuurlijke koeling.

Tevens is er een uniek filtersysteem geïnstalleerd waardoor 25% minder aan chemicaliën hoeft te worden gebruikt.  De totale kosten van het Olympisch zwembad bedragen ruim 34 miljoen euro.

Na de Olympische Spelen wordt het zwembad afgebroken en hergebruikt voor de bouw van twee nieuwe zwembaden.

rio1

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.