Welkom

splash3

Nieuws

NPR over ophangconstructies en bevestigingsmiddelen

Al geruime tijd is er gewerkt aan de ontwikkeling van een richtlijn voor metalen ophangconstructies en bevestigingsmiddelen in zwembaden. De NEN heeft nu een document ontwikkeld waar zowel de leveranciers, inspecteurs als (eind)gebruikers zich in hebben kunnen vinden: NPR 9200 ‘Metalen ophangconstructies en bevestigingsmiddelen in zwembaden’. Deze NPR wordt eind 2016 geëvalueerd. Belanghebbende partijen die dan willen meepraten, kunnen zich melden bij NEN en hun gegevens mailen naar mb@nen.nl.

Zoals bekend kan er in een overdekt zwembad een (zeer) agressief corrosief milieu heersen. Corrosie kan tot ernstige verzwakking leiden in de doorsnede, waardoor bezwijking zonder enige vorm van waarschuwing kan optreden. In NPR 9200 wordt aandacht gegeven aan het opstellen van onder andere een inspectieplan en het uitvoeren van de inspectie. Ook wordt geadviseerd over al dan niet toe te passen materialen, in het bijzonder metalen.

In 2013 is er een rapport verschenen over RVS zwembaden: ‘TNO 2013 R11051 Deskundigenrapport toepassing en inspectie van roestvaststaal (RVS) in zwembaden’. Dit rapport is gratis te downloaden .

Voor meer informatie over de NPR of voor deelname aan het ontwikkelen van normen voor plafonds en/of corrosie: Taco van den Broek, Consultant Materialen & Bouwproducten, telefoon (015) 269 01 64 of e-mail taco.vandenbroek@nen.nl.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Techniek van een nieuw zwembad

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: zwemrekreatie@ziggo.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar zwemrekreatie@ziggo.nl