Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Notitie zwembaden Súdwest-Fryslân

In de notitie Toekomst zwembaden in Súdwest-Fryslân staat dat Zwembad It Rak in Sneek blijft, maar het buitenbad gaat dicht. De gemeente moet € 370.000 structureel bezuinigen op de zwembaden. Er zal dus een keuze gemaakt moeten worden welke zwembaden de gemeente financieel wil blijven ondersteunen. De gemeente wil bijvoorbeeld zwembad Vitaloo in Bolsward afstoten per 2018. Het college wil wel meedenken in het faciliteren van initiatieven die ontwikkeld worden om het bad na 2018 geheel of gedeeltelijk open te houden. Sportcomplex De Rolpeal in Workum wordt duurzaam vernieuwd en de subsidie aan openluchtzwembad Mounewetter te Witmarsum wordt in 3 jaar teruggebracht. Vorig jaar is onderzoek gedaan naar de wijze waarop de vier publieke zwembaden in de gemeente geëxploiteerd worden. Er is toen gekeken naar o.a. bezoekersaantallen, leeftijd van gebouwen, looptijd van contracten en financieel en maatschappelijk rendement van de zwembaden. Maar ook naar landelijke ontwikkelingen, zoals bijvoorbeeld trends, afname van bevolkingsgroei en mobiliteit van inwoners. Er is toen gekozen om een scenario uit te werken waarbij iedere inwoner van de gemeente binnen 20 kilometers minimaal één publiek binnenbad in de eigen gemeente moet kunnen bereiken.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Zwembadtherapie voor coronapatienten

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.