Welkom

splash3

Nieuws

Nog steeds zorgen over ondeugdelijk roestvrij staal in zwembaden

De rvs (roestvrij staal) problematiek aangaande ophangsystemen in zwembaden blijft de gemoederen bezighouden. RTL Nieuws heeft een inventarisatie gemaakt en positief kijkend naar het overzicht van RTL voldoen de meeste zwembaden nu wel aan de eis van de minister van Wonen en Rijksdienst Ollongren om ondeugdelijk roestvrij staal te vervangen voor resistent materiaal.

Er is ook veel onduidelijkheid omdat bepaalde gemeenten geen informatie konden verstrekken maar er zijn toch een groot aantal baden waar ondeugdelijk rvs aanwezig is. RTL Nieuws heeft het over zeker 64 overdekte zwembaden in Nederland waar ondeugdelijk roestvrij staal (rvs) aanwezig is in delen waar dat niet is toegestaan.

De verantwoording voor het controleren en het laten vervangen van ondeugdelijk rvs ligt sinds vorig jaar oktober bij de gemeenten zelf, de minister heeft hiertoe opdracht voor gegeven.

Stichting Zwembadkeur, die het certificaat Veilig & Schoon uitreikt, laat weten dat de veiligheid in Nederlandse zwembaden goed geregeld moet zijn en dat de instanties die erover gaan, hun verantwoordelijkheid moeten nemen.

Zoek op trefwoord ‘rvs’ voor een compleet dossier en u kunt alles teruglezen over dit onderwerp. Naar aanleiding van de inventarisatie van RTL Nieuws worden er inmiddels vragen gesteld door de lokale politiek aan gemeenten over hoe het staat met de inspecties en vervanging van ondeugdelijk rvs.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Uniek zoutwaterbad in Loppersum

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: info@zwemrekreatie.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar info@zwemrekreatie.nl