Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Nijmegen trapt af met bezuinigings voorstellen voor 2020

Gemeenten zijn de begrotingen aan het opmaken voor 2020 en waar de eerste tekenen van bezuinigingen al eerder bekend werden gemaakt, trapt Nijmegen als eerste af.

Als het aan het college van B & W ligt van Nijmegen gaat er vanaf volgend jaar een half miljoen euro  bezuinigd worden op de zwembaden.

Althans dat zijn de plannen die zijn opgenomen in het Koersdocument 2020-2023. De gemeente moet aankomend jaar een financieel gat van elf miljoen euro zien te dichten.

Op dit moment ontvangen de vier zwembaden (Erica Terpstrabad, Goffertbad, Nijmegen-West en Dukenburg) anderhalf miljoen euro aan subsidie.

Het college van burgemeester en wethouders wil dat terugschroeven naar één miljoen euro. Men denkt ook aan om een zwembad te sluiten of zelfs te verkopen.

De gemeenteraad moet dit najaar een beslissing gaan nemen. De oppositie noemt de bezuinigen op voorhand al onbespreekbaar. Word vervolgd.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.