Welkom

splash3

Nieuws

Nieuwe zwemwaterregelgeving weer een stap dichterbij

Het Ministerie van Infrastructuur en Milieu (nu het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat) heeft in juni 2017 besloten om niet door te gaan met het wijzigen van het Bhvbz (Besluit hygiëne en veiligheid badinrichtingen en zwemgelegenheden).

Reden is de inwerkingtreding van het Besluit Activiteiten Leefomgeving (BAL). De gehele zwemwaterregelgeving wordt dan geïntegreerd in de Omgevingswet. Het ministerie vindt het onwenselijk om de zwembaden op zo’n kort termijn twee keer met nieuwe wet- en regelgeving te confronteren.

Een en ander betekent wel dat de huidige Bhvbz tot aan de inwerkingtreding van het Besluit Activiteiten Leefomgeving (BAL) blijft gehandhaafd. Op 31 augustus 2018 zijn het Omgevingsbesluit, Besluit Activiteiten Leefomgeving (BAL) , Besluit Kwaliteit Leefomgeving (BKL) en het Besluit bouwwerken gepubliceerd in het Staatsblad.

In het Besluit Activiteiten Leefomgeving (BAL) staan algemene rijksregels over activiteiten die gevolgen kunnen hebben voor de fysieke leefomgeving. Veel van de regels gaan over milieubelastende activiteiten. Andere gaan over lozingsactiviteiten, activiteiten in een beperkingengebied en met cultureel erfgoed. Ook geeft het besluit aan welke ruimte er is voor gemeenten, provincies en waterschappen voor lokaal maatwerk om te mogen afwijken en in welke gevallen een vergunning nodig is.

Het wijzigingsbesluit inzake het Besluit hygiëne en veiligheid badinrichtingen en zwemgelegenheden (Bhvbz) gaat dus integreren in de nieuwe Omgevingswet, welke voor januari 2021 gepland staat. Het Besluit hygiëne en veiligheid badinrichtingen en zwemgelegenheden wordt opgenomen als onderdeel in het Besluit Activiteiten Leefomgeving (BAL).

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Techniek van een nieuw zwembad

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: zwemrekreatie@ziggo.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar zwemrekreatie@ziggo.nl