Welkom

splash3

Nieuws

Nieuwe zwembad Almere Poort gaat eerdaags open

Het ‘2521’ gewoon zwemmen zwembad Almere Poort opent in april 2016 zijn deuren. Het zwembad in Almere Poort, dat sinds 2014 in aanbouw is, heeft een aantal duurzame kenmerken. Zo bestaat het zwembad op de begane grond van het drie etages tellende sportcentrum uit een stalen bassin. Die constructie kan worden verwijderd als het pand in de toekomst een andere functie zou krijgen. Bovendien wordt er veel gebruik gemaakt van slimme technieken, zodat het energieverbruik naar verwachting dertig procent lager ligt dan bij andere zwembaden.

Het nieuwe zwembad in Almere Poort wordt aangesloten op de het stadswarmtenet, gebruikmakend van restwarmte van de elektriciteitscentrale in Diemen. Een kilometerslange transportleiding onder het IJmeer verbindt de centrale met Almere Poort. De aansluiting van het nieuwe zwembad op stadswarmte past in de duurzaamheidsambities van de gemeente. Almere wil in 2022 een CO2-neutrale stad zijn.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Techniek van een nieuw zwembad

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: zwemrekreatie@ziggo.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar zwemrekreatie@ziggo.nl