Welkom

splash3

Nieuws

Nieuwe initiatiefwet bedreigt toekomst commerciële zwemscholen

Zwembadland staat op zijn kop, althans de zwemscholen van Nederland. Een nieuwe initiatiefwet van de VVD voor het zwemonderwijs bedreigt het voortbestaan van alle commerciële zwemscholen en bijbehorende zwembaden.

De uitzending van Radar waarbij het zwemonderwijs in Nederland aan de kaak werd gesteld heeft behoorlijk wat losgemaakt. Nederland is een versnippert land als het gaat om zwemdiploma’s.

Iedereen mag een eigen zwemdiploma uitgeven. Er zijn ook meerdere organisaties die zwemonderwijs aanbieden. Dat betekend niet dat de kwaliteit minder is, alleen is er geen eenheid en uniformiteit.

En daar gaat de politiek in de vorm van de VVD zich nu mee bezighouden. Via een initiatiefwet wil de VVD die eenheid en uniformiteit creëren. Op initiatief van de Nationale Raad voor Zwemveiligheid is er nu een bijeenkomst georganiseerd om alle aanbieders aan te horen.

De Nationale Raad voor Zwemveiligheid (NRZ) is de grootste aanbieder van zwemdiploma’s en wil ook vanwege de zwemveiligheid dat zwemles voortaan wordt gegeven in een bad met minimale grootte.

Als dat een landelijke norm gaat worden dan kunnen honderden zwemscholen wel stoppen en de deuren sluiten. De meeste geven namelijk zwemles in kleinere zwembaden. Ook het invoeren van één soort zwemdiploma is een doodsteek voor dit onderdeel van de branche.

Zoals bekend is de Nationale Raad voor Zwemveiligheid als grootste aanbieder behoorlijk ingevoerd in Den Haag dus is de bezorgdheid van de commerciële zwemscholen en zwembaden wel te begrijpen.

Kijk hier naar een reportage over het onderwerp bij Een Vandaag. Word vervolgd.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Techniek van een nieuw zwembad

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: zwemrekreatie@ziggo.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar zwemrekreatie@ziggo.nl