Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Nieuwe cao zwembaden, focus op veiligheid en vitaliteit

Er is een nieuwe cao voor medewerkers van zwembaden en zwemscholen. Vakbonden FNV Publiek Belang, FNV Recreatie en CNV Vakmensen zijn deze met werkgeversorganisatie WiZZ (Vereniging Werkgevers in Zwembaden en Zwemscholen) overeengekomen.

‘De nieuwe afspraken zorgen voor meer zwemveiligheid’, aldus Hanan Yagoubi, cao-onderhandelaar namens de FNV: ‘Elke zwemaccommodatie moet een toezichtplan hebben. En elke werknemer moet na maximaal drie uur werken een verplichte, betaalde pauze van tien minuten houden.’

De nieuwe cao loopt van 1 oktober 2019 tot en met 31 december 2020. Naast afspraken over het vergroten van de zwemveiligheid, zijn er afspraken gemaakt over een loonstijging. De lonen stijgen met 4% over 15 maanden: 2% per 1 oktober 2019 en 2% per 1 juli 2020. Dit maakt de gemiddelde loonsverhoging over 12 maanden 3,2%.

‘Omdat de verhouding tussen privé en werk soms ver te zoeken is in de zwembranche, hebben we ook hier afspraken over gemaakt’, vervolgt Yagoubi. ‘Duurzame inzetbaarheid en vitaliteit van de werknemers staan hoog in ons vaandel en gelukkig ook in die van de werkgevers. Daarom gaan zij zorg dragen voor betere balans tussen privé en werk.’

Hanan Yagoubi
fnv
De Sociale Agenda, zoals afgesproken in de vorige cao, wordt verlengd. De focus komt deze cao-periode te liggen op het vergroten van veiligheid, vitaliteit en werkgelegenheid. In de Sociale Agenda werken werknemers en werkgevers samen om plannen te smeden rondom deze onderwerpen.

Doel is om deze plannen om te zetten in rechtsgeldige afspraken die gelden voor alle zwembaden en zwemscholen, de cao geldt voor 10.000 werknemers.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.