Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Nieuwe btw maatregelen zorgen voor veel onrust

Vanaf 1 januari 2019 hebben zwembaden die gerund worden door stichtingen en vrijwilligers te maken met nieuwe btw maatregelen.

Het probleem zit hem vooral in het feit dat de btw voor groot onderhoud niet meer kan worden afgetrokken. Daarnaast is het lage btw tarief op toegangskaartjes komen te vervallen.

In een aantal gemeenten is men om die reden overgegaan naar een andere bedrijfsvorm. Bestaande stichtingen zijn opgeheven en overgaan naar een sportbedrijf BV zonder winstoogmerk.

Maar de zwembaden die dat niet hebben gedaan voelen nu de gevolgen en lopen nu ieder jaar tienduizenden euro’s mis. Met als gevolg dat het voortbestaan in gevaar komt.

Er is door Den Haag wel een overgangsregeling ingevoerd maar het is zaak dat de stichtingen zelf actie ondernemen voor het te laat is.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.