Welkom

splash3

Nieuws

Nieuwbouw zwembaden noodgedwongen aangepast

Twee jaar geleden is er een toekomstscenario opgesteld voor de zwembaden in Enschede. Dit alles is opgenomen in de Zwembadvisie tot 2050 van Enschede. In deze Zwembadvisie staat dat de drie huidige zwembaden worden vervangen door twee nieuwe zwembaden. Inmiddels is zwembad De Brug al gesloten en op termijn gaan Het Slagman en Aquadrome ook dicht.

Daarvoor in de plaats komen twee nieuwe zwembaden op Het Diekman in Enschede. Alleen moet het scenario nu worden aangepast omdat de bouwkosten fors zijn gestegen en de btw-aftrekregeling voor sportvoorzieningen is gewijzigd per 1 januari van dit jaar.

Het college van B & W vraagt nu aan de gemeenteraad om te kiezen voor het aangepaste scenario voor de bouw van de zwembaden op Het Diekman. In het aangepaste scenario worden op Het Diekman twee nieuwe baden gebouwd, een wedstrijdbad van 25×15,4 meter en een recreatiebad van 25×10 meter.

Het doel van de Zwembadvisie is niet veranderd, de zwembaden zullen een belangrijke maatschappelijke rol blijven vervullen als het gaat om zwemlessen, het werken aan een gezonde leefstijl en activiteiten van verenigingen en doelgroepen.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Techniek van een nieuw zwembad

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: zwemrekreatie@ziggo.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar zwemrekreatie@ziggo.nl