Welkom

splash3

Nieuws

Nieuwbouw De Vijf Heuvels op koers

De nieuwbouw en renovatie van De Vijf Heuvels in Markelo wordt rond half september opgeleverd. Het nieuwe wedstrijdbad is al open, de renovatie van het oude recreatiebad en doelgroepenbad is nog in volle gang. Tijdens de tweede fase van de renovatie kampte het bad met een financiële tegenvaller van minstens 100.000 euro doordat er betonrot was geconstateerd.

Vanwege een optimale exploitatie wordt het nieuwe complex overzichtelijk en duurzaam. Door een slimme plaatsing van de diverse functies en een logische routing is het complex eenvoudig beheersbaar. De beide zwemzalen hebben een grotere vrije hoogte en steken herkenbaar als volume boven het laagbouwvolume uit. Door de luchtbehandelingskasten in de hogere volumes op te nemen blijft een heldere volume opbouw zichtbaar. De zwemzaalvolumes zijn gedacht als lessenaarsdaken afgewerkt met grasdak en hebben aan de ligweide een lage gootlijn. Zo wordt een intieme ligweide gewaarborgd. De zuidgevels van de zwemzalen, gelegen aan de ligweide, hebben veel glas om een goede relatie tussen binnen en buiten te realiseren. De zoninstraling via deze glasopeningen is door middel van roosters/lamellen aan de buitenzijde te regelen zodat teveel opwarming en schittering op het water voorkomen wordt. Door de lamellen blijft wel het contact met de buitenruimte mogelijk. Zo blijft daglicht mogelijk en is kunstverlichting niet altijd nodig, duurzaamheid op een hele simpele manier.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Uniek zoutwaterbad in Loppersum

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: info@zwemrekreatie.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar info@zwemrekreatie.nl