Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Nieuw zwembad voor Eindhoven verder dan ooit

Een extern bureau moest er aan te pas komen om te bevestigen aan de gemeente Eindhoven dat de plannen voor het nieuwe zwembad als opvolger van De Tongelreep niet haalbaar zijn.

De gemeente wilde voor 19 miljoen euro het zwembad realiseren maar kon geen aannemer vinden die het voor die prijs wilde uitvoeren. Door de gestegen bouwkosten van de afgelopen jaren zijn projecten veel duurder geworden dan voorheen.

In 2016 sloot het subtropisch zwembad De Tongelreep de deuren omdat de gemeente vond dat het runnen van een dergelijk zwembad niet meer tot haar taak behoort.

Er werden nieuwe plannen ontwikkeld die veel stof deden opwaaien en de toenmalige verantwoordelijke wethouder de kop kostte. Achteraf kun je zeggen dat het kapitaal vernietiging is om De Tongelreep destijds te sluiten.

De huidige wethouder zit nu in zijn maag met het zwembad en moet nieuwe plannen ontwikkelen. Daarbij wordt gedacht aan een uitgekleed zwembad om binnen het budget toch een basisvoorziening te realiseren.

Al met al lijkt het erop dat er grote fouten zijn gemaakt met het hele project. Voor 19 miljoen euro kun je op zijn minst op zoek gaan naar een aannemer die het wel zou kunnen bouwen.

In Arnhem lukte het uiteindelijk wel om een aannemer te vinden die het nieuwe zwembad Valkenhuizen voor het vastgestelde budget gaat bouwen.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.