Welkom

splash3

Nieuws

Nieuw onderzoek naar schoolzwemmen in Nederland

Het schoolzwemmen heeft de laatste jaren een totale verandering doorgemaakt. Vanwege de bezuinigingen die zijn doorgevoerd hebben veel gemeenten en scholen besloten om het schoolzwemmen te schrappen.

Gemeenten vinden dat de verantwoordelijk voor zwemles bij de ouders ligt. De meeste ouders zorgen er ook voor dat hun kinderen op jonge leeftijd één of twee zwemdiploma’s halen. En voor kinderen van minder draagkrachtige ouders zijn er diverse mogelijkheden om hun kind in ieder geval één diploma te laten behalen.

Het Mulier instituut heeft onderzoek gedaan naar het schoolzwemmen in Nederland en het wordt binnenkort gepubliceerd. Uit een eerste publicatie blijkt dat in 2016 een derde van de scholen nog een vorm  van schoolzwemmen aanbood.

Minder dan de helft daarvan bereidt kinderen nog voor op het halen van een zwemdiploma. Meer dan een derde van de scholen gaat enkel nog voor de natte gymles. Trouw heeft al inzage gehad in het onderzoeksrapport van het Mulier instituut en via deze link kunt u het artikel lezen.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Techniek van een nieuw zwembad

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: zwemrekreatie@ziggo.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar zwemrekreatie@ziggo.nl