Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Niet als doel om te bezuinigen

Privatisering van een zwembad maakt het niet altijd goedkoper voor een gemeente. Dat zegt senior adviseur Wim van Rijswijk van het ingenieursbureau Grontmij. De kern van zijn aanwijzingen is dat een gemeente niet moet privatiseren met als enige doel te bezuinigen. Dat is een onterecht uitgangspunt en vaak lukt dat ook niet. Maar privatiseren kan wel voordeliger uitpakken voor een gemeente op de lange termijn. Dat zit onder andere in de contractstructuur tussen de gemeente en een exploitant. De exploitant en een gemeente bepalen via het contract hoe de financiële verplichtingen worden verdeeld. Niet zelden is de gemeente toch het laatste financiële redmiddel als de exploitatie financieel tegenzit.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.