Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Niet afwachten maar actie

Het Meerbad in Abcoude wordt net als veel zwembaden bedreigd met sluiting. In plaats van afwachten hebben een aantal inwoners van Abcoude zich verenigd en gaan actie voeren voor behoud van het zwembad. Abcoude is een waterrijke omgeving en kan niet zonder zwembad. Uit een in het voorjaar gehouden enquête (zie archief ZR) is gebleken dat voor velen de extra kosten en reistijd een groot probleem worden als zij straks wekelijks met hun kind(eren) in de bus of auto moeten om naar zwemles te gaan. En bij sluiting zou ook voor de sport veel verloren gaan. De betrokkenheid vanuit de gemeenschap blijkt groot te zijn. Er is een commissie opgericht die met de politiek in discussie gaat en de media wordt ook breed ingezet om het doel te bereiken. De commissie is nu druk bezig met de voorbereidingen van de geldinzamelactie. Men is ervan overtuigd dat een geldinzamelingsactie het meest effectief is om het college van B en W en de raadsleden van De Ronde Venen ertoe te bewegen het Meerbad open te houden. Het geld dat ze willen gaan inzamelen is bedoeld om bij te dragen in de kosten van het onderhoud. Het gaat om een eenmalige bijdrage die alleen betaald dient te worden als de gemeente besluit het contract met Sportfondsen nog minimaal met 3 jaar te verlengen. In die 3 jaar tijd kunnen er plannen gemaakt worden over de verdere toekomst van het Meerbad. Alles vindt plaats in een actieweek dat de commissie eerdaags gaat organiseren. Zowel inwoners als ondernemers worden gevraagd een eenmalige bijdrage te leveren om het bad in stand te houden.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het kan nog gekker!

Op het eiland Penang in Maleisië opent binnenkort de langste waterglijbaan ter wereld. De attractie is 70 meter hoog en maar liefst 1140 meter lang. De waterglijbaan gaat kris kras door de jungle en eindigt in een zwembad .

De waterglijbaan wordt de belangrijkste attractie van het ESCAPE-pretpark en gaat in augustus 2019 open voor publiek.

penang

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.