Welkom

splash3

Nieuws

Net op tijd van het gas af zonder vooruitziende blik

Waar de één zich scheel betaalt aan gas is de ander spekkoper. Zwembad Die Heygrave in Vlijmen uit 1976 was de grootste energieslurper van de gemeente Heusden.

Na een forse renovatie is het zwembad van het gas af. De muren zijn 15 centimeter dikker en een aardwarmtebron zorgt dat het water op temperatuur blijft.

In 2019 zijn de eerste plannen ontwikkeld om het zwembad van het gas af te koppelen. Alleen wist men toen nog niet dat er een energiecrisis zou komen.

De warmte komt uit een aardwarmtebron, die aangeboord is op 80 meter diepte. In de winter wordt die warmte gebruikt voor de verwarming van het zwembad en voor het water.

In de zomer wordt het teveel aan warmte weer afgegeven aan de dieptebron. Die wisselwerking moet ervoor zorgen dat de aardwarmtebron het hele jaar constant blijft.

De kosten van de renovatie zijn 3,3 miljoen euro. Hoewel het zwembad gasloos is, wordt er nog wel elektriciteit verbruikt.

Op de nabijgelegen sporthal zijn wel zonnepanelen geplaatst en wellicht kunnen die ook dienst gaan doen om het zwembad te voorzien van stroom.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Uniek zoutwaterbad in Loppersum

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: info@zwemrekreatie.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar info@zwemrekreatie.nl