Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Natuur als inspiratiebron

Ze doen niet alle nieuwe zwembadprojecten maar bepalen wel in grote mate het zwembadbeeld in Nederland. Slangen + Koenis (architectuur), Vaessen Algemeen Bouwbedrijf (bouw) en Hellebrekers Technieken (techniek) gaan het nieuwe sportcomplex van Nunspeet bouwen.

Deze gerenommeerde bedrijven binnen de branche krijgen vanwege hun expertise veel projecten in Nederland toegewezen. Zoals tegenwoordig gebruikelijk is staat duurzaamheid voor het nieuwe sportcomplex van Nunspeet hoog in het vaandel.

Dus wordt er geen gas meer gebruikt omdat alle benodigde energie zelf wordt opgewekt. In het voorjaar van 2020 zal de bouw starten zodat het complex in 2021 in gebruik zal worden genomen.

Het nieuwe sport- en recreatiecentrum krijgt een zwembad, sporthal en turnhal. De natuur en omgeving van sportpark De Wiltsangh vormt als inspiratiebron voor de architectuur.

In het complex komt een zesbaans wedstrijdzwembad en een doelgroepenbad. Ook is invulling gegeven aan het recreatief zwemmen. Naast een recreatiebad wordt het zwembad voorzien van twee glijbanen, waaronder een zestig meter bandenglijbaan

Nunspeet trekt ruim 16 miljoen euro uit voor het complex en vervangt het huidige De Brake.

nunspeet
Op de foto van links naar rechts H. Moors (Vaessen), wethouder M. van de Bunte van Nunspeet en E. Vlijm (Hellebrekers)

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.