Welkom

splash3

Nieuws

Natte gymles wint steeds meer terrein

Wat is er niet beter om nu lekker te zwemmen dan in een sportzaal te sporten. Zeker met deze temperaturen. In Almelo hebben ze het roer omgegooid. De leerlingen basisscholen gaan in zwembad Het Sportpark zwemvaardigheden oefenen.

Het doel is om er een structurele activiteit van te maken in Almelo. Net als in veel andere gemeenten wordt er naast de droge gymles ruimte gemaakt voor de natte. Niet iedere week uiteraard maar bijvoorbeeld een keer of vier per jaar. Het worden een soort survival zwemlessen met onder andere wakzwemmen maar ook om de zwemslagvaardigheden te oefenen.

Het is een leuke en gezonde manier van bewegen voor kinderen. De afgelopen tien jaar is de bewegingsvaardigheid van kinderen op de basisschool steeds meer afgenomen. Dus is het zaak om de kinderen in beweging te houden en de natte gymles is fun maar ook leerzaam als je bijvoorbeeld in een situatie terecht komt waar meer komt kijken dan alleen de zwemslagen vaardig te zijn.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Techniek van een nieuw zwembad

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: zwemrekreatie@ziggo.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar zwemrekreatie@ziggo.nl