Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Mosaqua in Gulpen verkeert al jaren in zwaar weer

Eens was het de trots van de regio en nu is het een schip van bijleggen geworden. In 2012 is Mosaqua in Gulpen geprivatiseerd en heeft men direct daarna een grootschalige renovatie laten uitvoeren van bijna 7 miljoen euro.

De gemeente Gulpen verstrekte het geld voor de renovatie als een lening aan het subtropisch zwembad, alleen drukken deze lasten al jaren te zwaar op de begroting. De tekorten op de exploitatie lopen structureel op en het wordt hoog tijd voor maatregelen.

Het subtropisch zwemparadijs wilde gaan uitbreiden met een indoor waterspeeltuin, maar daar heeft de gemeente nu een streep doorgehaald. Wel is de gemeenteraad akkoord gegaan met een verdubbeling van de jaarlijkse bijdrage aan Mosaqua (nu 150.000 euro) om een eventueel  faillissement te voorkomen.

Het zwembad trekt altijd veel bezoekers, ook uit Vlaanderen, maar door de komst van nieuwe attractieve zwembaden in deze regio is dat minder geworden. De directie hoopt nu door de entreekaartjes duurder te maken de inkomsten te verhogen, maar dat klinkt eerder als een lapmiddel dan een concrete oplossing.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.