Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Mooi initiatief maar lastig te exploiteren

Om het tij te kunnen keren heeft het bestuur van zwembad De Waterlinie in Culemborg de gemeente gevraagd om een interimmanager aan te stellen. Sinds de opening in 2016 draait het 2521 Gewoon Zwemmen zwembad van Culemborg met een structureel tekort.

De Stichting Zwembad Culemborg (SZC), die het zwembad exploiteert, heeft een tekort van 150.000 euro per jaar. In opdracht van de gemeente is er een extern onderzoek uitgevoerd naar de exploitatie van het zwembad en dat wordt eind deze maand gepresenteerd aan de gemeenteraad.

Om de kosten te drukken zou er met vrijwilligers worden gewerkt. Het blijkt nu dat er een groot tekort is aan vrijwilligers. Wat mede aangeeft dat het toch lastig is om een zwembad volgens het 2521 Gewoon Zwemmen concept te exploiteren.

Daarbij kun je het 2521 Gewoon Zwemmen concept van de KNZB ter discussie stellen. Zwembaden die volgens dit concept zijn gebouwd hebben het allemaal moeilijk om de exploitatie rond te krijgen.

In het rapport zijn ook een aantal mogelijke exploitatiescenario’s opgenomen. Het college van B & W stelt de raad voor om deze uit te werken. In dit proces worden ook de verenigingen en gebruikers betrokken.

Alle informatie staat te lezen op de website van de gemeente Culemborg.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.