Welkom

splash3

Nieuws

Monumentaal zwembad opent weer haar deuren

Het monumentale Van Maanenbad in Rotterdam gaat weer open. Na ruim een jaar van restauratie en renovatie is het bekendste zwembad van Rotterdam klaar. De gebruikers konden het afgelopen jaar terecht in het nabijgelegen buitenbad, waar een grote tent overheen was geplaatst.

Het oude Sportfondsenbad Noord aan de Van Maanenstraat was al langer aan een grondige renovatie toe. Die is destijds uitgesteld, omdat de renovatie van het Oostelijk Zwembad urgenter was. Beide zwembaden staan op de monumentenlijst. Het Van Maanenbad is uit 1937 en was destijds bijzonder vanwege het openschuivende dak. In 2002 kreeg het Van Maanenbad de status van rijksmonument.

Het zwembad vertegenwoordigt een belangrijke cultuurhistorische waarde voor Rotterdam en Nederland en met de grote restauratie van het complex kan het weer 25 jaar mee. De gehele restauratieoperatie van het Oostelijk zwembad en het Van Maanenbad heeft ruim 18 miljoen euro gekost.

Meer informatie op www.vanmaanenbad.nl

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Techniek van een nieuw zwembad

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: zwemrekreatie@ziggo.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar zwemrekreatie@ziggo.nl