Welkom

splash3

Nieuws

Moet de duur van een zwemcursus korter?

Ouders klagen steeds vaker dat het lang duurt voordat hun kinderen een zwemdiploma halen. Als het aan de ouders ligt moet het sneller. Maar is sneller ook beter? Versnelde cursussen veroorzaken ook een probleem, vooral als de kinderen nog  jong zijn. Op jonge leeftijd nemen ze de oefenstof toch minder goed op en dat gaat later problemen geven als ze hun diploma hebben behaald.

Belangenorgansatie binnen de branche erkennen het probleem, maar geven ook aan dat er gedegen zwemonderwijs moet worden gegeven. De meeste kinderen behalen twee zwemdiploma’s en stoppen daarna, ongeveer de helft daar van gaat door voor een C-diploma.

Met tal van hulpmiddelen kun je de zwemles duur verkorten, maar uiteindelijk gaat het om de kwaliteit. Er wordt nu ook zelfs zwemles gegeven met de hulp van een iPad. Met animaties hopen de lesgevers de kinderen sneller de oefenstof te laten leren.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Techniek van een nieuw zwembad

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: zwemrekreatie@ziggo.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar zwemrekreatie@ziggo.nl