Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Moedig optreden van hulpverleners en zwembadmedewerkers

Alle acties om Nederland zwemveiliger te maken daar gelaten ontkom je helaas niet aan incidenten.

Door het snel optreden van bedrijfshulpverleners (bhv’ers) bij camping De Pampel in Hoenderloo is een 18-jarige vrouw gered van verdrinking. Nadat kinderen de vrouw op de bodem van het 1.40 meter diepe zwembad hadden aangetroffen en alarm sloegen werd ze direct gereanimeerd door de medewerkers. Omdat zij geen hartslag meer had werd de hulp van een AED haar hart weer op gang gebracht.

Bij zwembad Omnium in Goes werd een jongen van 7 jaar buiten bewustzijn aangetroffen op de bodem van het zwembad. Zwembadmedewerkers en een verpleegkundige die in het bad was, zijn meteen overgegaan tot reanimatie. Daarbij is een speciale kinder-AED ingezet. Het Duitstalige jongetje, die samen met zijn vader in het zwembad was, al snel zijn hart- en polsslag terug.

Gelukkig zijn beide gevallen goed afgelopen, zeker door het adequate optreden van de zwembadmedewerkers en hulpverleners. Helaas is nu bekend geworden dat de 18-jarige vrouw uit Hilversum alsnog is overleden.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Antislipsokken om uitglijden te voorkomen

Antislipsokken hebben rubberen of siliconen patronen op de onderkant van de sok. Hierdoor heb je meer grip op de vloer, wat ervoor zorgt dat je minder snel uit zult glijden.

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.