Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Modernste biomassa installatie zorgt voor overlast

Er zijn de laatste jaren veel biomassa installaties geplaatst bij zwembaden. Deze installaties worden gestookt op hout en moeten onder andere zorgen voor minder CO2 uitstoot en zorgen dat de zwembaden van het gas af kunnen gaan.

Alleen in de praktijk blijkt dat niet helemaal te werken. Er zijn veel klachten te melden over het verspreiden van geur- en fijnstof. Zwembad De Watertoren in Winschoten heeft sinds april van dit jaar een biomassa installatie in gebruik van de nieuwste generatie.

Het grote voordeel van deze nieuwe installatie zou zijn dat het geen overlast geeft aan de omgeving. Maar wat blijkt nu, buurtbewoners ervaren een enorme stankoverlast en vaak zitten ze ook in de rook.

Na de aanhoudende klachten heeft de eigenaar van de installatie besloten om de afvoerpijpen met 2 meter te verlengen om zo te proberen de overlast te verminderen. Of het gaat werken valt nog te bezien.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.