Welkom

splash3

Nieuws

Modderkruipertje voorkomt komst drijvend zwembad

Het drijvend zwembad in natuurgebied De Poel in Amstelveen gaat er na alle waarschijnlijkheid dit jaar niet komen. Een horecaondernemer had via de rechter bezwaar aangetekend tegen de komst van het zwembad.

In eerste instantie werd het bezwaar door de rechter afgewezen, maar in hoger beroep heeft de ondernemer een troef ingezet om het alsnog te voorkomen. De aanwezigheid van het modderkruipertje in de poel waar het drijvende zwembad zou komen te liggen. De Raad van State heeft de horecaondernemer in het gelijk gesteld.

Volgens de Gedragscode Flora- en Faunawet van de gemeente Amstelveen mag er niet gebaggerd worden van februari tot augustus, de gevoelige paringsperiode van de modderkruiper.

Het drijvende zwembad met terras en horecavoorziening zou in de omgeving van het restaurant van de horecaondernemer komen te liggen. De gemeente Amstelveen heeft voor 750.000 euro het zwembad gekocht en al 75.000 euro uitgegeven aan de voorbereidingen om het zwembad te plaatsen. Naar alle waarschijnlijk zal de gemeente op zoek moeten gaan naar een andere locatie.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Uniek zoutwaterbad in Loppersum

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: info@zwemrekreatie.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar info@zwemrekreatie.nl